YKS formatında sınav provası yaptık

Burdur’da, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından 12. Sınıf öğrencilerine YKS için prova sınavı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen YKS formatında olan prova sınavı ile 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, sınav öncesinde, kendilerini test edebilme imkanı buldular.

Bire bir YKS kurallarının uygulandığı sınavda, öğrencilerin sınav stresini atmaları, sınav kaygısını gidermeleri, moral ve motivasyon sağlamaları hedeflendi. Sıkı bir güvenlik kontrolünden geçerek sınav salonlarına alınan öğrenciler için tüm kurallar eksiksiz uygulandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) olarak uygulanan sınavda, ÖSYM'nin tüm kuralları uygulandı, saat 10.00'dan sonra sınav salonlarına girişler kapatıldı. Sınava, geç kalanlar ve kimliklerini getirmeyi unutan öğrenciler içeri alınmadı.

Okul Müdürü Hüseyin Işık; "Öğrencilerimizin YKS sınavı atmosferini en yakın bir şekilde yaşayabilmeleri ve streslerini yönetebilmelerine katkısı olması için düzenlediğimiz prova öğrenci ve velilerimiz tarafından çok olumlu dönüşler aldı. Emeği geçen , tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize, ayrıca bize bu imkanı sunan MAKÜ Rektörlüğüne ve Teknik Bilimler Fakültesi dekanlığına teşekkür ediyorum." dedi.

Sınav çıkışı öğrenciler, YKS provasından çok mutlu olduğunu belirterek, güzel bir deneyim, sınav tecrübesi olduğunu ve gerçek sınav ortamını yaşadıklarını söylediler.

05-05-202405-05-202405-05-202405-05-202405-05-202405-05-2024

Yayın: 05.05.2024 - Güncelleme: 05.05.2024 12:21 - Görüntülenme: 89