May

Türkiye geneli liseler arası resim yarışmasında, Burdur’u temsil eden Handan Yaraman, kente üçüncülükle döndü.

Türkiye genelindeki lise öğrencilerinin katıldığı, Filistin’de yaşananları, Filistin gençlerinin mücadelesini, Filistin’in güzelliklerini veya Filistin’e dair hayallerini resimleriyle ifade etmelerine olanak sağlayarak gençlerin duygu ve düşüncelerini, görsel sanat çalışmaları aracılığı ile sergileyebilmeleri amaçlayan ‘Filistin’de Çocuk Olmak’ konulu resim yarışmasında Burdur’u temsil eden 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencisi Handan Yaraman, Türkiye üçüncüsü oldu.

Nis

Burdur’da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim (BESTE) Projesi kapsamında, rehberlik alanında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nce tiyatro gösterisi sahnelenecek.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin 16 öğrencilerin yazdıkları okul, sosyal hayat ve ailede karşılaştıkları sorunların dramatize edildiği ve çözümlerinin değerlendirildiği 5 skeç gösterisi vatandaşlarla buluşacak. Öğrenci gözünde veli profilinin anlatıldığı skeçlerde, izleyenler kendilerinden bir şeyler bulacaklar.

Beş öğretmen ve on altı öğrencinin ‘Sınav Kaygısı, Akran Zorbalığı ve Ergenleri Anlamak’ gibi başlıklar altında hazırladığı skeçler ile izleyenler, hem gülecek, hem düşünecek, hem de duygulu anlar yaşayacaklar.

Burdur Kültür Merkezi’nde 16 Mayıs 2024 tarihinde saat 20.00’da başlayacak olan, konusu ile velilerin ve öğrencilerin kendinden bir şeyler bulacağı oyunlar, il merkezinden sonra Bucak ve Gölhisar’da da gösterime girecek.

Ulusal basında yer alan haberlerimiz için linkler aşağıda sunulmuştur;

Eğitim ve Kültür Gezimiz için İzmir'deyiz

May

Burdur’da, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından 12. Sınıf öğrencilerine YKS için prova sınavı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen YKS formatında olan prova sınavı ile 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, sınav öncesinde, kendilerini test edebilme imkanı buldular.

Bire bir YKS kurallarının uygulandığı sınavda, öğrencilerin sınav stresini atmaları, sınav kaygısını gidermeleri, moral ve motivasyon sağlamaları hedeflendi. Sıkı bir güvenlik kontrolünden geçerek sınav salonlarına alınan öğrenciler için tüm kurallar eksiksiz uygulandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) olarak uygulanan sınavda, ÖSYM'nin tüm kuralları uygulandı, saat 10.00'dan sonra sınav salonlarına girişler kapatıldı. Sınava, geç kalanlar ve kimliklerini getirmeyi unutan öğrenciler içeri alınmadı.

Okul Müdürü Hüseyin Işık; "Öğrencilerimizin YKS sınavı atmosferini en yakın bir şekilde yaşayabilmeleri ve streslerini yönetebilmelerine katkısı olması için düzenlediğimiz prova öğrenci ve velilerimiz tarafından çok olumlu dönüşler aldı. Emeği geçen , tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize, ayrıca bize bu imkanı sunan MAKÜ Rektörlüğüne ve Teknik Bilimler Fakültesi dekanlığına teşekkür ediyorum." dedi.

Sınav çıkışı öğrenciler, YKS provasından çok mutlu olduğunu belirterek, güzel bir deneyim, sınav tecrübesi olduğunu ve gerçek sınav ortamını yaşadıklarını söylediler.

May

TÜBİTAK Bilim Fuarı Açılışımıza Yoğun İlgi için tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Öğretmen ve öğrencileerimizi tebrik ederiz

Mrt

Okulumuzun Kadınları başta olmak üzere tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun. Emekleri için başta okul aile birliği başkanımız Yasemin Üngörmüş ve Gülderen Ayyıldız olmak üzere yönetim kurulumuza teşekkür ederiz

Mrt

İL BİRİNCİSİYİZ Liselerarası İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması finalinde öğrencimiz Serdar Alp Sancak İl Birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz. Öğretmenlerimiz Ebru ÇİÇEK ve Yıldız SEVİM'e emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Burdur Kültür Merkezinde Bilgi Yarışması Etkinliğimizi Gerçekleştirdik . Emegi geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Mrt

BESTE Projesi Kariyer Günleri ve Meslek Tanıtımı kapsamında okulumuz öğrencileri ile bir araya gelerek Emniyet Teşkilatımız ve kutsal Polislik Mesleğimizi tanıtan İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ümit BİTİRİK'e teşekkür ederiz.

2.Dönem Hayırlı Olsun

Haftalık Ders Programlarımız Güncellendi

Ock

Farkımızı ve kalitemizi sunmaya devam ediyoruz

Okulumuz TÜBİTAK başvurusunda ilde ikinci sırada yer alarak büyük bir başarıya öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sayesinde imza atmıştır.

Proje sürecimizde emeği olan tüm danışman öğretmenlerimiz ile proje sahibi öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

Ock

Cumhuriyetimizin 100. Yılını gururla kutladığımız 2023 yılını, acı ve tatlı hatıralarıyla geride bırakırken büyük umutlar, beklentiler, coşku ve heyecanla hep beraber yeni bir yıla giriyoruz. İnşallah 2024 yılı, Aziz Milletimiz ve tüm dünya için; barışın, huzurun tesis edildiği ve refahın arttığı bir yıl olur. Bu duygularla, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, onların kutsal emanetlerine ve gazilerimize de saygılarımı sunuyorum. 2024yılının hayırlara vesile olmasını; sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hüseyin Işık Okul Müdürü